COVID-19 informatie

Coronavirus statement 28-03-2020

Allereerst willen wij zeggen dat gezondheid van u en uw naasten te allen tijde voorgaat en wij verwachten dat iedereen die ons platform gebruikt dit ook respecteert en de opgelegde regels naleeft. Aangezien de schoolexamens voor de examen klassen gewoon doorgaan en voor andere middelbare scholieren lessen online worden gegeven en hierbij wordt verwacht dat er huiswerk wordt gedaan, is het fijn als er wat hulp geboden kan worden aangezien contacturen met leraren niet meer plaatsvinden. Andere leerlingen die voor deze toestand al bijles nodig hadden hebben dat nu extra hard nodig. Wij begrijpen dat het tijdens face-to-face bijles lastig is om aan de 1,5 meter afstand te voldoen. Wij zien hier echter wel mogelijkheden, zo is het ook mogelijk om bijles te faciliteren via software zoals Skype, Zoom of Teams in combinatie met bijvoorbeeld whiteboard software (gratis op internet te vinden). Wij doen beroep op de creativiteit van de bijlesleerling en bijlesdocent om naar omstandigheden veilig bijles te laten plaatsvinden en wij denken dat dit zeker nog mogelijk is.

Wij danken u voor uw begrip en medewerking en wensen u en uw naasten gezondheid en sterkte toe.

Update 08-04-2020

Google heeft talloze tools om online les te faciliteren. Klik op de volgende link om meer te weten te komen en gebruik deze tools in jouw voordeel.

https://teachfromhome.google/intl/nl/

Update 30-05-2020

Per 2 juni openen de meeste middelbare scholen weer hun deuren. Dit betekent voor veel middelbare scholieren weer hard aan de bak. Ongetwijfeld zullen veel leerlingen vertraging hebben opgelopen de afgelopen tijd door de onrust en concentratie problemen bij het thuis leren. Heeft uw kind een achterstand opgelopen en heeft hij/zij wat hulp nodig om de laatste maand van het schooljaar goed af te sluiten en/of zoek je misschien een bijlesdocent die gedurende de zomer uw kind kan helpen de leerstof bij te spijkeren? Schrijf je dan snel in!

 

Update 7-8-2020

Conexy heeft een naar aanleiding van de adviezen van het RIVM een aantal richtlijnen opgesteld waar bijlesdocenten aan moeten voldoen als zij bijles willen geven via ons platform:

  • Bij één of meer van de volgende klachten mag de bijlesdocent niet aan huis bijles geven:

             – Verkoudheidsklachten zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn

             – Hoesten 

             – Benauwdheid 

             – Verhoging / koorts

             – Verlies van reuk en/of smaak

  • Was voor en na het geven van bijles grondig je handen met zeep (20 sec.)
  • Houd in ieder geval 1,5 m afstand van familieleden van de bijlesleerling. Houd indien mogelijk ook 1,5 m afstand van de bijlesleerling
 
Wij willen de bijlesdocenten bij voorbaat bedanken voor hun medewerking.