FAQ

Hier kunt u de antwoorden op de meest gestelde vragen vinden. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op via één van onze contactkanalen. 

FAQs leerlingen

Waarom bijles?

Iedereen heeft wel dat ene vak wat hem of haar niet lekker ligt. Dit kan meerdere redenen hebben, waaronder bijvoorbeeld een minder goede fundamentele basis over de stof en/of geen plezier in het vak. Bijles van iemand die ervaring heeft met dit vak kan dan ook enorm helpen. Een bijlesdocent kan nieuwe perspectieven over het vak bieden, eigen ervaringen delen, vragen beantwoorden en natuurlijk de kennis die ontbreekt uitleggen tot de leerling het begrijpt. Mede omdat bij dit process de volledige aandacht van de bijlesdocent gefocust is op één leerling, is persoonlijke bijles uiterst efficiënt.

Wie geeft bijles via Conexy?

Studenten en alumni van het HBO of WO kunnen zich op Conexy inschrijven. Ook professionele bijlesdocenten zijn welkom om zich bij Conexy in te schrijven. Het uurtarief verschilt uiteraard tussen studenten en professionele bijlesdocenten.  Desondanks kunt u een door ons voorgestelde docent altijd weigeren, bijvoorbeeld als u het uurtarief te hoog vindt. Veiligheid staat bij Conexy hoog in het vaandel. Om deze reden screenen wij alle docenten die zich bij ons inschrijven.

Werkt bijles voor iedereen?

In het algemeen wijst wetenschappelijk onderzoek uit dat bijles significant bijdraagt aan verbeterde studieresultaten (voorbeelden: [1], [2], [3]). Een belangrijke voorwaarde hiervoor is dat de leerling gemotiveerd is en moeite wilt doen om zijn resultaten te verbeteren. Bijles is dus een hulpmiddel om betere resultaten te bereiken en geen garantie voor goede resultaten.

Wie kan zich als bijlesleerling inschrijven?

Op het moment kunnen alleen middelbare scholieren zich inschrijven als bijlesleerling.

Wat kost bijles?

Het uurtarief dat de gemiddelde bijlesdocent op ons platform hanteert is rond de €15,-. Dit is significant goedkoper in vergelijking met onze concurrenten en de voornaamste reden hiervoor is dat Conexy niet deelneemt in het uurtarief van de bijlesdocent. In ruil hiervoor vragen wij wel om een eenmalige vergoeding voor onze inspanningen. Doordat u in het uurtarief veel bespaart ten opzichte van onze concurrenten, heeft u deze eenmalige investering snel weer terugverdiend. Voor meer informatie over ons eenmalige tarief kunt u onder het kopje ‘Wat zijn de eenmalige kosten van Conexy?’ kijken.

Wat zijn de eenmalige kosten van Conexy?

Conexy vraagt eenmalig €49,99 voor zijn inspanningen. Dit is een eenmalige investering om vervolgens veel kosten te besparen. Voor een rekenvoorbeeld met betrekking tot de besparingen, kunt u onder het kopje ‘Hoeveel kan Conexy mij besparen?’ kijken.

Hoeveel kan Conexy mij besparen?

Als bijleszoeker wilt u graag een bijlesdocent met verstand van zaken vinden maar niet vastzitten aan pakketten waardoor u vervolgens veel te veel betaalt. Helaas is het uurtarief van veel grote bijlesaanbieders erg hoog omdat zij zelf ook deelnemen in het uurtarief.  Daarnaast werken grote bijlesbedrijven met pakketten of contracten waar u aan vast zit of die u vooraf moet betalen. Vaak wordt dit verkocht onder het mom van hoe meer bijles u afneemt, hoe minder u per uur betaalt. Dit lijkt misschien voordelig, maar u zit vervolgens vast aan dit pakket. Vaak beginnen dit soort pakketten vanaf minimaal 8 uur bijles per maand. Dit betekent dus dat u in termijnen een vast bedrag moet betalen, ongeacht of u of uw kind in deze periode bijles nodig heeft gehad. Dit is natuurlijk onwijs zonde en op de lange termijn kunnen deze bedragen tot serieuze hoogtes oplopen. Bij Conexy is dit niet het geval omdat wij niet deelnemen in het uurtarief van de bijlesdocent maar enkel een eenmalige vergoeding vragen. Dit stelt u in staat om op de lange termijn veel geld te besparen. Om dit te verduidelijken, lichten wij hier een rekenvoorbeeld toe. We gebruiken hier een gemiddeld genomen uurtarief, gebasseerd op de grote bijlesaanbieders in Nederland. Zeg dat u een pakket van 12 uur bijles per maand aanschaft van €23,- per uur, dan bent u dus verplicht om voor 12 uur bijles in de maand te betalen, ongeacht of u elke maand van al deze uren gebruik maakt. Voor dit voorbeeld komt dat neer op 12 x €23 = €276,- per maand. U weet natuurlijk ook dat de bijles behoefte van u of uw kind van maand tot maand kan veranderen dus u zult niet elke maand van deze 12 uur gebruik maken maar u zou toch elke maand €276,- moeten betalen. Zou u een bijlesdocent via Conexy hebben gevonden dan betaalt u gemiddeld €15,- per uur. Stel dat u in een gegeven maand in plaats van 12 slechts 10 uur bijles nodig heeft gehad betaalt u in die maand 10*15 = €150,-. In dit voorbeeld bedraagt de besparing €126,- in slechts één maand. De besparing is dus tweezijdig: u bent zelf ten alle tijden in controle over de hoeveelheid bijles en het uurtarief is gemiddeld genomen lager zonder dat de kwaliteit van de bijlesdocent hieronder lijdt. De eenmalige investering heeft u op deze manier al snel terugverdiend. Op jaarbasis kunnen de besparingen tot wel meer dan duizend euro oplopen.

Hoe werkt Conexy?

Eerst schrijft u zich in via de inschrijfpagina voor bijlesleerlingen (hier).  Vervolgens gaan wij op zoek naar een bijlesdocent die het best bij u past. Als wij een passende bijlesdocent gevonden hebben, sturen wij u een mail waarin u wat informatie van de bijlesdocent kunt vinden. Deze informatie is niet te herleiden naar een persoon, dit doen wij om fraude te voorkomen. Wel voorzien wij u van genoeg informatie waarmee u kunt beslissen of u met de bijlesdocent in zee wilt gaan of niet. Hierbij kunt u denken aan het uurtarief, de motivatie en de opleiding(en) van de bij bijlesdocent. Als u tevreden bent met de door ons voorgestelde bijlesdocent, kunt u akkoord gaan door de betaling te voldoen. Vervolgens sturen wij de gedetailleerde informatie van de bijlesdocent naar u op, waaronder de contactgegevens, zodat u de bijles kunt inplannen. Mocht u niet tevreden zijn met de door ons voorgestelde bijlesdocent, kunt u deze simpelweg weigeren. Vervolgens gaan wij verder op zoek naar een andere bijlesdocent voor u. U blijft geheel anoniem tijdens dit process, totdat u zelf contact opneemt met de bijlesdocent.

Is het mogelijk om voor meerdere vakken bijles te zoeken via Conexy?

Ja, dit is mogelijk. In de eerste plaats proberen wij u of uw kind altijd te koppelen aan een bijlesdocent die in alle door u gevraagde vakken bijles geeft. Mochten wij echter niet één docent vinden die u kind in alle gevraagde vakken kan voorzien, geven we u ook de optie om meerdere bijlesdocenten te zoeken zodat u toch in alle gevraagde vakken bijles krijgt. U kunt dus zelf kiezen of u dit wilt of niet. Zo niet, koppelen wij u aan de op dat moment best passende bijlesdocent. Geeft u aan wel gekoppeld aan meerdere docenten te willen worden, zoeken wij het kleinste aantal en de best passende bijlesdocenten voor u zodat u voor alle gevraagde vakken voorzien bent. Voor de eerste bijlesdocent die wij voor u vinden, vragen wij ons standaard eenmalige tarief van €49,99. Voor elke extra bijlesdocent die daarnaast nog nodig is om u van alle gevraagde bijlesvakken te voorzien vragen wij een gereduceerd tarief van €29,99.

FAQs docenten

Wanneer mag ik bijles geven via Conexy?

Je kunt jezelf inschrijven om bijles te geven wanneer je bent afgestudeerd, studeert aan het HBO of het WO, of als je een professioneel bijlesdocent bent. Wij vragen je wel om dit te verifiëren door een Bewijs van Inschrijving van jouw Hogeschool of Universiteit in te dienen als je een student bent. Wij vragen professionele bijlesdocenten om een CV in te dienen. Als je al afgestudeerd bent kun je jezelf op vertoon van jouw diploma inschrijven.

Welk uurtarief kan ik hanteren?

In principe ben je vrij om je eigen uurtarief te bepalen. Het is wel goed om te bedenken dat een bijleszoeker jou kan afwijzen als je uurtarief te hoog is. Een te hoog uurtarief betekent dus minder klanten voor jou. Als student is een redelijk uurtarief €12,50 – €20 aan de hand van jouw ervaring. Professionele bijlesdocenten kunnen uiteraard hun eigen tarief hanteren.

Hoe werkt Conexy als bijlesdocent?

Je kunt jezelf gratis en vrijblijvend inschrijven (hier). Als wij een passende bijlesleerling hebben gevonden, sturen wij jou een mail met de vraag of je in staat bent om deze leerling bijles te geven. In dit mailtje staan onder andere de vakken of het vak waar bijles voor wordt gevraagd en hoever de bijlesleerling van jou vandaan woont. Als je aangeeft de bijlesleerling van bijles te kunnen voorzien, wordt de leerling op de hoogte gesteld en als deze ook akkoord gaat neemt de leerling contact met jou op. Als de leerling niet akkoord gaat, sturen wij jou een mail met de reden voor de weigering. Als reactie hierop kan je jouw inschrijving ook aanpassen, bijvoorbeeld door uw uurtarief te verlagen als blijkt dat veel bijleszoekers jouw uurtarief te duur vinden.

Waarom bijles geven?

Bijles geven is een leuke en efficiënte manier om geld te verdienen. Dit kan naast je studie of als professioneel bijlesdocent. Voor studenten is bijles geven heel aantrekkelijk omdat je jouw eigen tijden kunt bepalen en goed betaald krijgt. Hiernaast geeft het helpen van leerlingen ook veel voldoening en dat is natuurlijk niet in geld uit te drukken. Verder is het wetenschappelijk bewezen dat het uitleggen van leerstof jouw eigen begrip van de stof ook verbetert. Dus je helpt niet alleen de bijlesleerling, maar ook jezelf!

Waar kan ik bijles geven?

Conexy is beschikbaar in heel Nederland, je kunt als bijlesdocent dus altijd bij ons terecht. Als docent kun je aangeven op welke manier je bijles wilt geven. Je kunt verder ook aangeven of je aan huis, online of op beide manieren bijles kunt geven. In het geval dat je aan huis bijles geeft, is het is belangrijk dat de afstand tussen docent en leerling makkelijk te overbruggen is. Daarom zoeken wij in dat geval enkel naar bijlesleerlingen bij jou in de buurt.

Hoe kan ik mijzelf uitschrijven of mijn inschrijfgegevens aanpassen?

Op het moment kun je uitschrijven of jouw inschrijfgegevens aanpassen door een mail te sturen met hetzelfde e-mailadres als waar je mee staat ingeschreven naar [email protected] Als je gegevens wilt aanpassen vermeld dan duidelijk in de mail wat je wilt aanpassen en waarin je dit wilt aanpassen. Als je wilt uitschrijven vermeld dit dan in de mail. Hiernaast zouden wij het op prijs stellen als je in de mail de reden van uitschrijving wilt vermelden.

Hoe kan ik online bijles organiseren?

Sinds de aanvang van de corona crisis kiezen steeds meer mensen voor online bijles. Als leraar moet je jezelf wat beter voorbereiden om online bijles succesvol plaats te laten vinden. Hier geven wij wat aangrijpingspunten die behulpzaam kunnen zijn in de voorbereiding.

– Zorg dat de leerling van te voren het lesmateriaal dat hij/zij wilt behandelen naar jou stuurt zodat je jezelf kunt voorbereiden.

– Zorg dat je van te voren afspreekt in welke software je de bijles laat plaatsvinden. Enkele suggesties zijn: Skype, Zoom, Teams.

– Zorg dat je op een manier schriftelijk hulp kunt geven. Dit kan via whiteboard software of met een camera setup boven papier. Suggesties voor whiteboard software zijn: Windows OneNote, AwwApp (https://awwapp.com/), Apple Notities.

Hoe organiseer ik betalingen?

Over het algemeen worden betaalverzoeken als het meest ideaal ervaren door zowel leerlingen als docenten. Tegenwoordig kun je deze verzoeken via bijna elke Nederlandse bank aanmaken en versturen via bijvoorbeeld WhatsApp. Wij adviseren om de volgende zaken in de beschrijving van je verzoek te zetten voor jouw eigen administratie en die van de leerling: geleverde dienst, duur geleverde dienst. Bijvoorbeeld: Bijles Wiskunde B, 1.5 uur. Vervolgens kun je hier jouw uurtarief aan verbinden en kan de leerling gemakkelijk betalen.

Meer informatie over betaalverzoeken per bank of dienst:
ING
Rabobank
ABN-AMRO
bunq
SNS Bank
Knab
RegioBank
ASN Bank
Triodos